Sociální sítě nehrozí

22.2.2018
Citace:
https://www.uni-wuerzburg.de/sonstiges/meldungen/single/news/sehr-gut-in-snapchat-mangelhaft-in-mathe-1/
Zdroj
Nejrozšířenější sociální síť v určité oblasti. Tmavě modrý je facebook, tmavě hnědý  ruský VKontaktě, hnědočervená čínská Qzone, zelená iránská Facenama a oranžově ruská Odnoklasniki (Christallkeks Pixelsnader, CC BY-SA 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons).

„Hororové scénáře o údajném zhoubném působení sociálních sítí na školní výkony jsou neopodstatněné,“ tvrdí prof.Markus Appel z Julius-Maximilians-Universität ve Würzburgu na základě rozsáhlé studie studiímetastudie?, která zahrnula 59 analýz s celkem 30.000 účastníky. Jednoznačně z ní vyplývají následující závěry:

1) Studenti, kteří prostřednictvím sociálních médií intenzivně komunikují o školních tématech, vykazují mírně zlepšený výkon.

2) Studenti, kteří tráví hodně času na sociálních sítích během studia nebo domácí přípravy, mají o něco horší výsledky.

3) Studenti, kteří jsou na sociálních sítích velmi aktivní, mají o něco málo horší známky.

4) Studenti, kteří intenzivně využívají sociální media, mají méně času na učení.

Nicméně rodiče by měli s dětmi probírat jejich aktivity na sociálních sítích, které by měli znát a rozumět jejich užívání,“ dodává prof.Appel. Nejrozšířenější sociální síť v určité oblasti ukazuje obrázek. Tmavě modrý je facebook, tmavě hnědý ruský VKontaktě, hnědočervená čínská Qzone, zelená iránská Facenama a oranžově ruská Odnoklasniki (Christallkeks Pixelsnader, CC BY-SA 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons).

 
Odeslat komentář k článku "Sociální sítě nehrozí "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Sociální sítě nehrozí " e-mailem

Diskuse/Aktualizace